(c) to divide it among them.
Show Answer
S2. Ans.(c)
Sol. Replace ‘between’ with ‘among’ because ‘between’ is used for two and ‘among’ is used for ‘more than two’.
Q3. Though the police tried all sorts of methods to illicit information from the public they remained silent.
(a) Though the police tried all sorts of methods to illicit
(b) information from the public
(c) they remained silent.
(d) No error
S3. Ans.(a)
Sol. ‘elicit’ will replace ‘illicit’
elicit (verb) – to get information or a reaction from somebody, often with difficulty.
illicit (Adjective) – not allowed by law, illegal.
Q4. It was apparent for everyone present that if the patient did not receive medical attention fast he would die.
(a) It was apparent for everyone present
(b) that if the patient did not receive
(c) medical attention fast he would die.
(d) No error
S4. Ans.(a)
Sol. Use ‘to’ in place of ‘for’. As preposition ‘To’ goes with ‘Apparent’ in such cases.
Q5. There is no rule regarding the length of a precis with relation to that of the original passage.
(a) There is no rule regarding the length
(b) of a precis with relation to
(c) that of the original passage.
(d) No Error
S5. Ans.(b)
Sol. Change ‘with relation to’ by ‘in relation to’.
Q6. The court held the local MLA responsible for the loss or damage to any public property.
(a) The court held
(b) the local MLA responsible
(c) for the loss or damage to any public property.
(d) No error
S6. Ans.(c)
Sol. ‘Loss is followed by of’.
Q7. I was at loss and did not know what to do.
(a) I was at loss
(b) and did not know
(c) what to do.
(d) No error
S7. Ans.(a)
Sol. at a loss→ puzzled or uncertain what to think, say or do; baffled. Hence ‘at a loss’ should be used.
Q8. The severe cyclonic storm has left behind a trial of misery.
(a) The severe cyclonic storm
(b) has left behind
(c) a trial of misery.
(d) No error
S8. Ans.(c)
Sol. Trial→ a formal examination of evidence in court; test.
Trail→ a long series of marks that is left behind by something.
Hence, ‘a trail of misery’ should be used here.
Q9. My brother’s ability of acting was recognized at a very young age.
(a) My brother’s
(b) ability of acting
(c) was recognized at a very young age.
(d) No error
S9. Ans.(b)
Sol. Ability→ possession of the means or skill to do something.
Hence, ability to act (infinitive) is a proper usage.
Q10. He was elected as chairman of the college.
(a) He was elected
(b) as chairman
(c) of the college.
(d) No error
S10. Ans.(b)
Sol. Name, elect, consider, call, appoint etc. don’t take adverb ‘as’ with them.
Q11. People seldom believe their colleagues these days to escape from betrayal in the end.
(a) People seldom believe their
(b) colleagues these days to escape
(c) from betrayal in the end.
(d) No error
S11. Ans.(d)
Sol. No Error.
Q12. The top polluted cities in the world belongs to our country.
(a) The top polluted cities
(b) in the world
(c) belongs to our country.
(d) No error
S12. Ans.(c)
Sol. Replace ‘belongs’ with ‘belong’.
According to the Subject-Verb agreement rule, Plural Subjects take plural verb with them
Q13. Discussing the extravagant Indian weddings that he witnessed on his journey so far, Kabir explains how most guests don’t even taste 70% of the food served.
(a) Discussing the extravagant Indian weddings that
(b) he witnessed on his journey so far, Kabir explains how
(c) most guests don’t even taste 70% of the food served.
(d) No error
(c) at times acquiring a luxury connotation.
(c) on World Water Day on March 22.